12.9.2015

Suussasulavat suklaafudget (V)



Oon hinkunut päästä tekemään omia makeisia pikku koekeittiössäni jo pitkään. Olin ehkä hieman ennakkoluuloinen ja pelokas aivan mulle vieraan aihealueen korkkaamisen kanssa - mistä ihmeestä sitä oikein alottais ettei koko keittiö räjähtäisi heti kättelyssä? No fudgeistahan minä päätin aloittaa, kun niin rakastan niitä ja vegaanisia vaihtoehtoja ei kaupan hyllyt ainakaan pullollaan ole. Tuumasta toimeen, päätöksen jälkeen alkoi armoton reseptien selailu netin syövereistä.



No, kyllähän niitä reseptejä tuli eteen pelkästään googlettamallakin jo aika urakalla, mutta vielä mitä! Ainesosalistat olivat tyyliä "superfoodien superfoodeja ja ripaus keijupölyä" - siis aivan järkyttävä määrä aineita tungettuna yhteen simppeliin karamelliin. Ja enhän mä näitä terveysintoilun kannalta halunnut tehdä, vaan herkuttelun. Pöh, olihan siinä sitten pakko vähän silmäillä reseptien pakollisilta tuntuvia aineita ja koota päätelmien avulla oma, tuhat kertaa simppelimpi ohje. Niistä kuudenkymmenenseitsemän raaka-aineen karkeista muotoutuu tämä mun, yksinkertaisesti vain neljän ainesosan suussasulava herkku. Jos näitä syö yhden, on pakko saada myös toinen!

idkuva



SUKLAAFUDGET (V)

1 säilyketölkillinen kookosmaitoa
2rkl kookosöljyä/margariinia
250g maidotonta tummaa suklaata
1tl vaniljasokeria


Avaa kookosmaitotölkki ja valuta nestemäinen osa pois. Kaada pohjalle jäänyt vaalea hedelmäliha pinnoitettuun kattilaan. Keitä 3 minuutin ajan ja sekoita ettei maito pala pohjaan. Sammuta liesi. Lisää rasva, paloiteltu suklaa ja vaniljasokeri ja sekoita kunnes seos on tasaista.

Kaada valmis seos leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun, noin 20x20cm vuokaan (itse käytin liian isoa, jolloin mulla fudgesta tuli ohutta). Anna hyytyä jääkaapissa noin 3h tai pakkasessa 30min. Valmiit fudget säilyvät jääkaapissa tiiviissä rasiassa noin viikon.

4 kommenttia:

  1. Oi näyttääpä hyviltä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ne onkin, kannattaa kokeilla jos ei aivan kammoa kookosta! :-)

      Poista
  2. Näyttää törkeen hyvältä, pitää ehkä testata jossain vaiheessa syksyä! Liityin muuten lukijaksi, sun kaikki postaukset mitä tässä äsken selasin, on tosi kivoja ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, aivan mahtavaa nimenomaan näihin syksyisiin suklaahimoihin! Voi että, mahtava kuulla että tykkäät - toivottavasti pidän sut tyytyväisenä lukijana postauksillani jatkossakin :-)

      Poista