21.12.2015

2x viime hetken joululahjavinkki

Jouluun on enää kolme päivää, joten viimeistenkin lahjojen tulisi pian olla kuusen alla odottamassa saajaansa. Tässä vielä kaksi lahjaideaa mattimyöhäisille ja niille, joiden on vaikea keksiä lahjaa hänelle jolla on jo kaikkea. 




TUUNATTU SUKLAA: tätä ideaa voi käytännössä kehitellä loputtomiin lahjan saajan mieltymyksen mukaan, eivätkä variaatiot ihan äkkiä lopu kesken! Tarvitaan vain muutama levy mieluisaa suklaata sekä mukavia "sattumia" suklaan sekaan - kuivattuja hedelmiä, vaahtokarkkeja, pähkinöitä, lakritsia.. Mitä vain! Itse lisäsin sulatettuun valkosuklaaseen kookospaloja ja kanelia, sekä maitosuklaaseen piparkakun murusia ja kardemummaa jouluteemaa kunnioittaen. Valmis massa kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle pellille tai vuokaan, josta se jähmettyneenä nostetaan pois ja paloitellaan omaa mieltymystä vastaaviksi paloiksi. Itse paloittelin suklaan ronskisti suuriksi herkkupalasiksi.



"IN A JAR" - LEIVONNAINEN: miltei mistä leivottavasta herkusta tahansa voi soveltaa in a jar -version mittaamalla kuivat aineet ilmatiiviiseen purkkiin kirjoittamalla mukaan ohjeen puuttuvine ainesosineen ja paistoaikoineen. Mun kokoamasta purkista löytyy ainesosia gingerbread brownien, tutummin piparkakku - suklaaneliöiden tekoon;

GINGERBREAD BROWNIE IN A JAR

1,5dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1,5dl ruokosokeria
100g tummaa suklaata rouheena
n.50g murskattuja piparkakkuja

"Lisää joukkoon 125g sulatettua voita ja 2 kananmunaa. Kaada leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 15-25min 175 asteessa."



Lähteekö jompi kumpi vinkeistä toteutukseen? Mukavaa viime hetken jouluvalmistelua 

10 kommenttia:

  1. Oi kuinka kivoja ideoita! Tuota tuunattua suklaata voisin testata, kun siskon poikaystävälle pitäisi jotain pientä hankkia :)


    http://bonheurrrrr.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei todella mukava kuulla että testailet! Tuunattu suklaa voi olla tuossa sun tilanteessa todella hyvä lahjavalinta :-)

      Poista
  2. Tota tuunattua suklaata täytyy kyllä kokeilla joskus! Bongasin idean jostain toisestaki blogista jo. Tänä jouluna taitaa kyllä tulla liikaa suklaata muutenki syötyä, joten ehkä jätän ton kokeilun ens jouluun. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! Joo, näitä rocky road -tyyppisiä vinkkejä ja ohjeita on viime aikoina tullut todella paljon. Voihan tuunattua suklaata antaa ihan muutenkin vain lahjaksi, tai syödä vaikka itse ;-)

      Poista
  3. Tuunattu suklaa isille olisi varmaan tosi mieluisa! :-) Sille on tosi vaikea hankkia mitään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että sait tästä vinkkiä mahdolliseen lahjaan! Itsekin aion tehdä tätä isälleni myöhäiseksi joululahjaksi, kun ehdin käymään hänen luonaan :-)

      Poista
  4. Mahtava idea toi suklaa juttu!♥ Kiitos sulle kovasti :)

    ♥ jeannays.blogspot.fi

    VastaaPoista