9.11.2015

Kardemummaneliöt (vegaaninen)

Eräänä myöhäisenä arki-iltana mulle tuli järjetön himo leipoa, mutta en kuollaksenikaan tiennyt mitä tahtoisin. Ihan basic mokkapaloja on meillä tehty niin paljon, että kieltämättä vähän inhottaa aina väsätä niitä ja tuputtaa jokaiselle meillä kyläilevälle. Löysinkin todella hyvältä vaikuttavan, vieläpä vegaanisen reseptin Kamomillan Konditorian kehittelemänä. Pienellä hiomisella tästä tuli juuri meidän tarpeisiin sopiva, pehmeä ja todella maukas herkku illan makeanhimoihin. Ainoa miinus näissä kardemummaneliöissä on hieman levähtänyt kuorrute mun kärsimättömyyden takia - itse en antanut kuorrutteen jähmettyä kunnolla.

Tästä tulee meidän keittiössä vakavasti otettava kilpailija muille ihan perusleivonnaisille - jospa niin tapahtuisi teilläkin! 




KARDEMUMMANELIÖT (veg):

pohja:
1dl kahvia
4dl kasvipohjaista maitoa
1,5dl rypsiöljyä
1tl vaniljasokeria
2tl kardemummaa
0,5tl suolaa
4dl sokeria
7dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

kuorrute:
0,5dl kuumaa kahvia
40g maidotonta margariinia
0,5tl kardemummaa
hyppysellinen suolaa
vajaa paketillinen tomusokeria


Mittaa öljy, sokeri, maito sekä mausteet kulhoon. Sekoita keskenään yhdistetyt vehnäjauhot ja leivinjauhe taikinaan. Paista pohjaa leivinpaperilla vuoratulla, syvällä uunipellillä 175 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Aloita kuorrutteen valmistaminen sekoittamalla margariini kuumaan kahviin niin että rasva sulaa. Sekoita muut aineet joukkoon, tomusokeri pienissä erissä tarkkaillen kuorrutteen paksuutta. Levitä kuorrute jo hieman jäähtyneen pohjan päälle ja anna jähmettyä ennen leikkaamista.

Vinkki: Voit käyttää kasvimaidon tilalla lehmänmaitoa sekä kuorrutteen margariinin tilalla voita - silloin lopputulos ei tosin ole vegaaninen.

4 kommenttia:

  1. ei vitsi sul on kyl aina täällä blogissa niin kivoja reseptejä, joista en ole ikinä kuullutkaan! :) pakko testata tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, tosi ihana kuulla! Toivottavasti säkin pidät näistä :)

      Poista
  2. Nam, kuulostaa tosi hyvältä! Mä oon niin kyllästynyt mokkapaloihin, kun lapsena niitä oli joka paikassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama täällä, ja kun niitä aina tulee hirmunen määrä :D

      Poista