21.1.2016

SUKLAAJUUSTOKAKKU ILMAN LIIVATETTA

Mulla on ollut mielessä pidemmän aikaa juustokakun tekeminen, mutta olen hieman pähkäillyt sen onnistumista ilman liivatetta, tai uunikakun kohdalla taas vastaavasti ilman kananmunia. Tällä hetkellä käytän eläinkunnan tuotteista vain maitotuotteita, joita niitäkin pienentyvissä määrin, joka tietyllä tapaa uutena tilanteena tuo haasteita eteen leipoessa. Löysin netin syövereistä vähän vihjeitä sekä pohdintaa liivatteen korvaamisesta, ja sopiva määrä suklaata kuulosti helpoimmalta sekä varmimmalta tavalta saada kakku hyytymään ilman ylimääräisiä hyytelöimisaineita. Tämä ohje on myös sovellettavissa vegaaniseksi korvaamalla maitoa sisältävät tuotteet luonnollisesti maidottomilla, mikä on mun mielestä tosi kiva. Kun vielä vaihtaa keksit gluteenittomiin, kakku sopii todella monelle ruokavaliorajoitteiselle!




SUKLAAJUUSTOKAKKU

pohja;
200g suklaahippukeksejä*
90g (maidotonta) margariinia / voita

täyte;
200g maustamatonta tuorejuustoa*
4dl vispikermaa
½dl tomusokeria
400g suklaata (itse käytin Fazerinaa)


Aloita pohjan valmistaminen murskaamalla keksit pieneksi muruksi. Sulata rasva kattilassa, ja sekoita sulaan keksinmurut. painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi (minulla oli käytössä halkaisijaltaan 25cm vuoka). Laita pohja pakastimeen tai jääkaappiin jäähtymään täytteen valmistamisen ajaksi.

Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa kerma ja sokeri keskenään jämäkäksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheilla tuorejuusto vielä voimakkaasti vatkaten. Kaada hieman jäähtynyt suklaasula nauhana seokseen ja sekoita huolellisesti. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua.

* Suklaahippukekseistä ainakin K-Menu tarjoaa vegaanista vaihtoehtoa, kun taas gluteeniton ja vegaaninen keksipohja luonnistuu Semperin vastaavista. Tuorejuuston voi korvata Violife-merkkisellä maidottomalla ja soijattomalla valmisteella.

8 kommenttia:

  1. ooo täähän kuullostaa todella hyvältä!Simppelit raaka-aineet ja naurettavan helppo valmistaa. Multa ei puutu enää kuin vatkain!

    maailmanrannikoiltsa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Ja niin hyvä lopputulos tosi pienellä vaivalla ♥ Vatkaimia saa noin kahdellakympillä Clas Ohlsonilta, itselläni on sellainen ja tosi hyvä ostos niin pieneen hintaan :-)

      Poista
  2. Jonkun tämmösen suklaisen vegaanikakkusen oon joskus ennenkin tehnyt, ja toimii vaikka onkin näin simppeli! Tai ehkä just siks ;) ootko löytänyt ideoita miten saisi vegaaniseksi jonkun hedelmäisen perinteisemmän juustokakun? Agar-agarilla ehkä? Ite en oo vielä ehtiny semmoisia kokeilemaan, mut ehkä tässä joskus...

    Tykkään blogisi ulkoasusta:>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vegaaninen leivonta on kyllä yllättävän helppoa. Tuntuu että reseptien löytäminen on se vaikein vaihe :-D
      Ostin itse asiassa juuri eilen Dr Oetkerin vegegeliä kauppareissulta! Olisin ostanut agar agaria, mutten löytänyt Cittarista sitä ja päätin että tuo kelpaa tällä kertaa. Pakkauksessa lukee että 1 pussi (sis neljä pussia) vastaa 2 liivatelehteä - tuntuu siltä että valmistaminen siis onnistuu ihan normaalin juustokakun ohjeella, kunhan vaihtaa tuotejuuston ja kerman vegaaniseen valmisteeseen, valitsee pohjaan vegaaniset keksit ja käyttää esim. sinistä Keijua voin tilalla sekä liivatteen toki korvaa vegegelillä! :-)

      Poista
  3. Taidankin tietää, millä palkitsen itseäni koeviikolla.. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, siinäpä oiva tarkoitus herkutella juustokakulla ;-) Tää on kyllä niin nopea tehdä, että ehtii hyvin vaikka kokeisiin luvun ohessa tekemään jääkaappiin valmiiksi!

      Poista
  4. Heiii! Kaipaan kipeästi neuvoa, jähmettyykö varmasti kahdessa tunnissa? Vaikuttaa hyvältä ohjeelta, mutta aika on rajallista :)

    VastaaPoista
  5. Käyttämällä pakkasessa torttu jähmettyy nopeammin. Taidanpa testata.

    VastaaPoista