9.3.2016

ELÄINYSTÄVÄLLINEN KEBAB

Maistuisko kebab, ilman lihaa? Joo, sen valmistamimen on täysin mahdollista, ja lopputulos vieläpä todella samankaltaista kuin lihaisa kollegansa! Tässä ihan eläimetön ja proteiinirikas vaihtoehto kebab-himoihin :-)
 


SEITANKEBAB ( 3:lle nälkäiselle )

5 dl gluteenijauhoja*
2 tl mustapippuria
2rkl paprikajauhetta
1-2 rkl valkosipulijauhetta
3 rkl soijakastiketta
2 dl vettä
vajaa desi öljyä



Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää loput aineet ja vaivaa massa tasaiseksi. Muotoile massasta pötkö, ja kääri se folioon. Paista pötköä uunissa 170 asteessa noin 1,5 tuntia, kunnes kebab vaikuttaa kimmoisalta, ei pehmeältä. Anna kebabin mieluiten levätä yön yli jääkaapissa ja leikkaa ohueksi siivuksi (esimerkiksi juustohöylällä tai terävällä veitsellä). Paista siivut pannulla runsaassa öljyssä ja herkuttele haluamiesi lisukkeiden kera!

* Gluteenijauhoa löydät ainakin Ruohonjuuresta ja Vegekaupasta, joilla molemmilla on myös nettikauppa! Itse käytin tätä, ja pussin sisällöstä riittää ainakin neljän erän tekemiseen.

5 kommenttia:

  1. Oi näyttää hyvälle ja täytyy testata tätä!♥
    ♥ http://jeannays.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, tän tekeminen on niin helppoa ja annoksia voi varioida lisukkeilla! :-)

      Poista
  2. Ai vitsit tää kyllä houkuttelee kokeilemaan! Tiedä jos se parempi puoliskokin tykkäisi kerrankin lihattomasta versiosta ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilet todellakin! Nää "korvikeruoat" on parhaita ihmisten mielikuvien käännyttämisessä, vegaanius kun vieläkin leimataan pupunruoan syömiseksi.. :-D

      Poista
  3. Oon tehnyt seitankebabbia monet kerrat paljon monimutkaisemmalla ohjeella ja jotenkin sen suuritöisyys ei aina innosta. Täytyy ehdottomasti kokeilla sinun ohjettasi ensi kerralla! :)

    VastaaPoista