12.3.2016

VEGAANINEN MUSTIKKAJUUSTOKAKKU

Monet näyttävät painivan juustokakun vegaaniseksi muuntamisen kanssa, sillä asioista puhutaan netissä ja minultakin on muutaman kerran tultu kysymään asiasta. Itse jonkun aikaa taustatyötä tehneenä ja asiaan paneutuneena taisin saavuttaa reseptejä kehittelemällä sen perfect matchin! Tässä ohjeessa käytetään avuksi soijajugurtin hyytymysominaisuutta, joka tapahtuu uunissa. Samalla massalla voi korvata myös marjapiirakoiden kermaviili-kananmunaseoksen. Ohje on vieläpä yllättävän helppo ja nopeatekoinen, sillä aktiivista valmistusaikaa ei kovin paljoa kerry!




MUSTIKKAJUUSTOKAKKU

pohja;
250 g Digestive - keksejä
75 g maidotonta margariinia sulatettuna

juustokakkumassa;
1 paketti maustamatonta Violife-tuorejuustoa
1 iso purkki soijarahkaa (Alpro Go on)*
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
loraus soijamaitoa

mustikkakiille;
4dl pakastemustikoita
0,5dl sokeria
2 pussia Dr. Oetkerin Vegegeliä


Murskaa pohjan keksit ja sekoita murska margariinisulan kanssa. Painele tiiviiksi kerrokseksi irtopohjavuokaan, johon on pingotettu leivinpaperi.

Pehmitä tuorejuusto vatkaimella tai nuolijalla, ja lisää soijarahka sekä sokerit hyvin sekoittaen. Kaada soijamaito erilliseen astiaan ja sekoita siihen perunajauhot huolellisesti. Kaada nauhana massaan. Kumoa täyte vuokaan ja paista ensin 175 asteessa noin 20 minuuttia, jonka jälkeen alenna uunin lämpötilaa noin 150 asteeseen. Paista vielä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.

Lisää mustikat kattilaan ja sulata hiljalleen. Lisää sokeri ja surauta soseeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Sekoita Vegegel huolellisesti joukkoon ja kuumenna kunnes seos kiehuu. Levitä kiille juustokakun päälle ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.


* Myös tavan soijajugurtti käy juustokakun valmistukseen, mikäli uutta Go on-rahkaa ei löydy. Suosittelen kuitenkin valuttamaan jugurtista hieman nestettä pois ennen käyttöä tai vaihtoehtoisesti tuplaamaan perunajauhon määrän.

8 kommenttia:

  1. Hallelujah, mä olen kytännyt tätä reseptiä sulta ihan hulluna :D Pistän tän nyt ehdottomasti itselle ylös kirjanmerkkeihin ja lähden nuuskimaan kaupasta vegegeliä :) Resepti kuulostaa suht simppeliltä ja lopputulos näyttää enemmän kuin herkulliselta, tätä on ehdottomasti testattava, kiitos sulle tuhannesti ja ihanaa viikonloppua! :)

    http://bottleoflove.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla, että odotit reseptiä! Ihania leivontahetkiä :-)

      Poista
  2. en tajuu miten osaat leipoo niin hyvin! toi näyttää tosi hyvältä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanasti sanottu ❤ Tekemällä oppii, itse oon leiponut varmaan ekoja kertoja jo silloin kun opettelin puhumaan! :-D

      Poista
  3. Nam, näyttää todella hyvälle! :)

    VastaaPoista
  4. vitsi näyttää kyl herkulta toi kakku! voi olla et pääsee mun ylioppilasjuhlapöytään (jos pääsen ite ylioppilaaks, haha) :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Suunnitelmissa olis saada tää omiinkin yo-juhliin kunniapaikalle, mikäli juhlat järjestän :-)

      Poista