27.1.2015

Applesta Androidiin

Minä, epävirallisesti jo ikuista liittoa Applen kanssa vannovana ihmisenä vaihdoin takaisin Androidin ihmeelliseen maailmaan. Suurimmaksi syyksi nousi aivan järkyttävä hintaero Applen ja muiden valmistajien välillä, sekä se että oon aika nihkeenä vaihtamaan micro-SIMillistä puhelinta nanoon prepaid-liittymän vuoksi - se siis tarkottais mulle uutta puhelinnumeroa ja sen opettelua, joka jo ajatuksenakin hirvittää.
Lisäksi Androidin päivitykset on tuonut lukuisia uusia mahdollisuuksia, eikä mun kahden vuoden takainen Android-kokeiluni ehkä ollut ihan ajan tasalla. Silloin jäi paha maku suuhun, mutta nyt Androidissa ollaan ja pysytään!

Pitkäänhän mä toki vielä myymälässäkin - päättämättömänä ihmisenä - pohdin että mitä sitä nyt ottais, mutta onneks otin just tän. Mulla on nyt siis Sony Xperia Z2, jossa on Sonylle ominaiseen tyyliin superhyvä kamera, ja minä vannoutuneena valokuvausfriikkinä totta kai tykkään siitä! Hintalapussakaan ei koreillut niin suuria lukuja kuin Applen kapuloiden. Oli mulle kyllä hyvä valinta tämä puhelin, kaikki mätsää mun tarpeideni kanssa :-)

Mikäs käyttöjärjestelmä teidän puhelimistanne löytyy? Entä onko lempparia ylitse muiden?

Ihanaa viikon jatkoa, palaillaan pian ihan vaan kuulumisten merkeissä! (jos tää nettiyhteys sen sallii :D )

7 kommenttia:

 1. Tosi kiva että ostit uuden puhelimen! Onnea siis uudesta puhelimesta :) Mulla on iPhone ihan vaan sen takia koska halusin kokeilla jotain erilaista + mun alkeellinen-älypuhelin Nokia vuosilta 2009-2011, HTC vuosilta 2011-2013 ja Samsung vuosilta 2013-2014 petti mut rikkoutumalla ihan yllättäen, niillä ei yhtäkkiä pystynyt tehdä enää mitään, päätin kokeilla iPhonea :D Ja oon ihan tyytyväinen ollut ainakin tähän asti (Y).

  Luulen kyllä, että palaan Androidiin taas joskus, koska iPhone on niin kallis... siinä on vaan 1 mutta. IHANAT KUORET JÄÄ TAAKSE JOS PALAAN ANDROIDIIN D: Tiiän kyllä, että Samsung Galaxy-puhelimille saa hienoja kuoria mutta oon niin monelta kuullut, että ne luurit menee rikki tosi helposti etten ihan uskalla ottaa... + oma Samsungikin kesti vaan vuoden.

  iPhonessa on myös se huono puoli, että jos sen pudottaa väärässä kulmassa, se menee rikki, näyttö hajoaa ja siitä eteenpäin puhelinkin alkaa hiljalleen hajota. :c Siksi oonkin pitänyt tuota kuin kukkaa kämmenellä :D

  Androidissa on omat ja iOSissa omat hyvät ja huonot puolet, en osaa valita! :D Androidissa pitää vaan olla tarkempi, että mitä lataa koska siellä Play -kaupassa on myös paljon huijausohjelmia (jollaisia en oo nähnyt AppStoressa). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Iphone kyllä on todella mahtava, sitä en vieläkään kiellä mutta Android on mulle vaan jotenkin passelimpi :)

   Haha tuo kuoriprobleema muakin ärsyttää! :D Tosiaan Samsungit ei näytä parasta puolta Android-maailmasta, vaikka varmasti yleisimpiä Android-luureja onkin. Sony on esimerkiks todella hyvä, plussaa myös Xperia Z-sarjan puhelinten vedenkestävyydestä. Lisäksi tää mun kapulani on jo kaks kertaa saanut melko pahasti osumaa - jälkiä ei näy eikä tunnu sisältäkään olevan vaurioitunut koska toimii kuin unelma!

   IOS:n suojausohjelmat ja haittaohjelmatorjunnat kyllä peittoaa Androidin vastaavat, mutta en usko että mulle siitä tulee ongelmaa - käytän puhelimella kuitenkin lähinnä vain perus sovelluksia, kuten Whatsappia enkä lataile ylimääräistä :)

   - Minna

   Poista
 2. Olis kiva jos voisit sitten kun oot tätä puhelinta käyttänyt niin tehdä sellasen arviointi postauksen tai että kerrot hyviä ja huonoja puolia! Ja vaikka vertaat ios käyttöjärjestelmään. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on mun mielestä hyvin kattava vertailu, jonka vuoksi itsekin valitsin Androidin : http://www.knowyourmobile.com/mobile-phones/apple-ios-8/22239/ios-8-vs-android-kitkat-two-biggest-platforms-compared

   Lisäksi Windows-koneen omistajana synkronointi onnistuu paremmin Androidin kanssa :-)

   - Minna

   Poista
 3. Anroidit on mun mielestä kans tosi hyviä! Toi hinta vaan on aika hurja haha. melkein 500 euroa puhelimesta! Mun samsung maksoi varmaan jotain 300e ja sekin tuntu tosi kalliilta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää maksoi 399, ja iPhone 5s olis taasen ollut yli 600€ joten suhteessa hyvin edullinen :)

   Poista
 4. Androidi mullakin on, applee en huolis ikinä! :D

  VastaaPoista