22.12.2015

Tofu - kasviswokki [ vegaaninen ]

Tänään meillä syötiin älyttömän hyvää ruokaa, joka valmistui reilusti alle puolessa tunnissa kaikkine vaiheineen! Tästä itämaisilla vaikutteilla maustetusta wokista taitaa tulla uusi mukavuudenhaluisten päivien sekä laiskojen viikonloppujen herkkuruoka. 





TOFU - KASVISWOKKI (3-4:lle):

250g maustamatonta tofua
öljyä paistamiseen

3kpl isoja nuudelilevyjä
2-3rkl soijakastiketta
n. 200g papusekoitusta (pakaste, esim. Pirkka)
2-3 porkkanaa
1 punainen paprika


Laita nuudelien vesi kiehumaan, ja pilko sillä aikaa porkkanat sekä paprika ohuiksi tikuiksi. Kun vesi kiehuu, sammuta levy ja lisää veteen nuudelilevyt. 

Kuutioi tofu ja  painele siitä ylimääräiset nesteet pois talouspaperilla. Kuumenna öljy wokkipannussa / paistinpannussa ja lisää tofukuutiot. Paista suurella lämmöllä kunnes tofu on kauniin ruskeaa.

Alenna lämpöä keskiteholle ja lisää pannulle kypsät nuudelit sekä papusekoitus. Anna paistua välillä käännellen parisen minuuttia, jonka jälkeen lisää soijakastike, porkkanatikut sekä paprikasuikaleet. Sekoita hyvin ja anna hautua kannen alla muutama minuutti, jonka jälkeen wokki on valmis tarjottavaksi!

8 kommenttia:

  1. OI näyttääpä herkulliselta! Kuullostaa vielä sellaselta että kehtais opiskelija budjetilla tehdä :D

    maailmanrannikoilta.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä kehtaa! Mä teen kaikki kokkailut opiskelijabudjetilla ja se on huomioitu kyllä ohjeiden ja raaka-aineiden valinnassa ;-)

      Poista
  2. Itte teen tosi paljon tän tyylisiä ruokia, että sotken nuudeleiden joukkoon vaan jotakin - tosin, tota tofua en oo vielä testannut, mutta pakkohan sekin on kokeilla! Kuitenkin suosin tosi paljon näitä vegaanisia ruokia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan tofua, ihan parasta varsinkin kunnolla paistettuna - ja nimenomaan nuudelien kera. Ihanaa kuulla että säkin oot löytänyt kasvisruokavalion maailman! :-)

      Poista
  3. Itekkin tykkään kokkailla ja varsinkin ruokaa kuin mitään kakkuja tai herkkuja. Täytyypä pistää korvan taakse toi tofu. Muuten paljon kyllä kokkaan eri wokkeja ja nuudeliruokia mutta yleensä kanalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tofu on aivan älyttömän hyvä "korvike" lihalle, varsinkin kanalle. Tofu imee itseensä tosi paljon makuja, ja esim. currylla maustettuna tulos on itse asiassa tosi lähellä kanaa (ja vielä kasvipohjainen)! :)

      Poista
  4. Kuulostaa ihanalta! Oon nyt loppuvuodesta innostunut tosi paljon kasvisruoista ja oon aina heti kokeilemassa kun tulee tällaisia vastaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, niin mukava kuulla että oot innostunut kasvisruoista! Lihansyönnin vähentäminen on aina hyvä vaihtoehto niin luonnolle kuin terveydellekin ❤

      Poista