12.11.2016

VEGANISOITU LIHAKEITTO

Talvi on täällä, ja sen tulon myötä mun suhde keittoruokiin syvenee aina huomattavasti. Rakastan keittojen edullisuutta, helppoutta ja riittoisuutta, puhumattakaan siitä miten monenlaisia variaatioita aivan tavallisestakin keittopohjasta voi loihtia! Tällä viikolla julkaisin Snapchatissa (@minnamarika) liudan kymmensekuntisia videoita, joissa näytin jo hieman miten tämä keitto syntyikään. Kannattaa muuten seurata mun Snäppiä, mikäli tahdot tietää enemmän mun kokkailuista ja kuunnella mun kuulumisia vähän syvemmin!
VEGAANINEN "LIHA"KEITTO (5 litran kattilllinen):

1 annos seitania
5-7 keskikokoista perunaa
2 pss (yht. 400g) keittojuureksia
1 kasvisliemikuutio
pippuria
paprikajauhetta
yrttisuolaa (Herbamare)
vettä

Valmista seitan. Itse tein seitanin tällä ohjeella. Keitin seitanin kahtena isona pallerona, annoin jäähtyä ja paloittelin sen pieneksi. Jätin marinoinnin väliin ja vain paistoin pannulla runsaan rasvan, pippurin ja soijakastikkeen kanssa.

Pilko perunat ja keitä niitä kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä noin 10-15 minuuttia, kunnes perunanpalat alkavat olla kypsiä. Lisää keittojuurekset ja paloiteltu seitan joukkoon. Lisää vettä mikäli siltä tuntuu ja mausta oman maun mukaan pippurilla, paprikajauheella sekä yrttisuolalla.

3 kommenttia:

 1. Oon ollut itse vegaani jo puoltoista vuotta eikä vielä koskaan oo tullut törmättyä lihakeiton vegaaniversioon! Varmaan pakko pistää kokeiluun tämä ;)

  http://the-happiness-theory.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Nam näyttää hyvältä ja seitan oli mulle ihan uusi juttu! :O

  VastaaPoista
 3. Olin ihan että whaat mitä sä oot tähän laittanut, kun tosta "mainoskuvasta" toi ihan oikeasti näytti oikeelta lihakeitolta :-D mut joo en ookkaan edes kuullut seitanista ( google ->) vaikka oonkin olevinaan an attending vegan ..

  VastaaPoista