12.10.2015

Rocky Road - keksit

Nyt kun rakastamani syksy on päässyt kunnolla vauhtiin, ovat uunit ja sähkövatkaimet olleet päällä miltei joka päivä. Oon hieman pyrkinyt pääsemään "vakioleivonnaisistani" yli ja kokeilla jotakin mulle vieraampaa, erilaista. Tällä kertaa halusin tehdä keksejä, kun kerrankin muistin niiden olemassaolon! Ovathan ne melkoisen helppoja herkullisen lopputuloksen kukkuraksi.

Mitään ihan perusaineita keksejä maustamaan ei löytynyt tuona myöhäisiltana kaapista, kun näitä aloin väsäilemään. Tästä mun täytekombosta tuli kuitenkin meidän mielestä niin täydellinen, ettei taida enää ainakaan M'lle ihan perus suklaakeksit maistua! Valkosuklaa-Twixien täyteläinen toffee muuttui uunissa sitkeämmäksi sitoen suolaiset pähkinät taikinaan korostaen samalla mun rakastamaa suolaisen ja makean liittoa.

Ihanaa tässä reseptissä olevassa taikinassa on se, että keksit levisivät kauniisti ja tulivat myös sisältä rapeiksi. Moneen otteeseen ainakin mun testaamat keksitaikinat ovat jättäneet sisuksen kovin kosteaksi, vaikka paistoaika on ollut oikea ja keksit ovat olleet kullanruskeita uunista pois otettaessa. Paras asia näissä oli kuitenkin se, että ne kelpasivat ja menivät alta aikayksikön parempiin suihin ;-)






ROCKY ROAD - KEKSIT (n. 18kpl)

125g voita tai margariinia
2dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

n. 120g suolapähkinöitä
3 suklaapatukkaa (esim. Twix White)

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita mukaan pilkotut suklaapatukat sekä pähkinät nuolijan avulla - jätä kuitenkin osa koristeluun.

Lusikoi taikina leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille jättäen reilusti leviämisvaraa. Painele jäljelle jääneet "sattumat" keksien pinnalle. Paista 175C'ssä 12-15min, kunnes keksien reunoihin muodostuu kullanruskea pinta. Tarjoile jäähtyneenä kahvin tai maidon kera.



// Olen ehdolla Indiedays Blog Awardseissa Lifie -kategoriassa; olisin kiitollinen, jos tahdot äänestää minua ♥ Äänestyssivulle pääset tästä tai klikkaamalla sivupalkissa olevaa kuvaa - äänesi jättämällä voit halutessasi osallistua upeiden palkintojen arvontaan!

3 kommenttia:

  1. Wau! Rocky Road-keksit on tosi hyvä idea! Tykkään sun blogin yksinkertasesta ulkoasusta :) Aion kyllä äänestää sua ! Isot kuvat on kyllä kivaa plussaa!

    http://dreamerprofessional.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että tykkäät sekä keksi-ideasta että blogistani! Kiitos kovasti sinulle ihana ♥

      Poista
  2. Oi että, ihan vesi herahtaa kielelle! Nättejä kuvia :)
    http://minunvalokuvia.blogspot.fi

    VastaaPoista