29.11.2015

Kasvissyöjän tacosalaatti

Meille on M:n kanssa tärkeää syödä hyvää ruokaa, mutta ainahan ei luonnollisesti innosta seistä kattiloiden ja pannujen kanssa keittiössä yli tuntia. Joskus ne nopeammat, laiskuuttamme syntyneet ratkaisut osoittuvatkin todella hyviksi - aivan kuten tämä kasvissyöjälle sopiva tacosalaatti. Maittavuuden lisäksi variaatiot tästä ei ihan heti tule loppumaan, sillä sekaan voi käytännössä heittää oman maun mukaan mitä lystää. Tätä aiomme siksi tehdä useasti, vaikka olisikin aikaa keittiössä hääräilyyn. 
TACOSALAATTI ( 2-3 suurta annosta ):


oman maun mukaan kasviksia, meillä oli;
lehtisalaattia
miniluumutomaatteja
kurkkua
suippopaprikaa

lisäksi esim;
juustoa
salsaa
maissilastuja

tacomaustettu soijarouhe;
öljyä tai voita
tacomauste jauhelihalle
vettä ( samassa suhteessa kuin soijarouhetta )
soijarouhetta ( 3dl kuivana yhtä mausteseosta kohden )Tee salaatin pohja pilkkomalla kasvikset ja sekoittamalla suuressa kulhossa. Voit laittaa kasviksia myös erikseen pienempiin kulhoihin, jolloin jokainen saa valita omat kasviksensa ( toimii suuressa porukassa! ). Pilko myös juusto.

Valmista tacomaustettu soijarouhe. Kuumenna pannu ja lisää runsaasti rasvaa. Mittaa soijarouhe pannulle, ruskista keskilämmöllä jatkuvasti sekoitellen noin 2-3 minuutin ajan. Lisää vesi sekä mauste ja anna kiehua sen verran, että vesi on imeytynyt.

Tarjoa salaatti buffet - tyyliin maissilastujen sekä salsan tai muun valitsemasi kastikkeen kera!

4 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä! Vois joskus kokeilla itsekin. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, tää on kyllä kokeilemisen arvoinen :)

   Poista
 2. Nam! Menee varmasti kokeiluun! :-)

  VastaaPoista