27.6.2016

YÖTTÖMÄN YÖN VEGAANIMENU

Vaikka me vietettiinkin juhannusta kaupungissa, niin varustauduttiin silti keskikesän juhlalle perinteiseen tapaan grilliteemaisten mättöruokien kanssa! Tarjolla oli pihvejä, makkaroita, suklaata ja juustokakkua - kaikki näistä vegaanisesti toteutettuna ja hyvässä seurassa nautittuna.

Tarjoiltavat syntyivät suhteellisen vähällä vaivalla, sillä kaikki oli mahdollista esivalmistella. Juhannuspäivänä ei siis pitänyt kiirettä, vaikka tarjolla oli aika montaa sorttia. Makkarat ja suklaa hankittiin Vegekaupasta, seitanpihveihin tarvittavaa gluteenijauhoa löytyi jo kuivakaapista ja loput tykötarpeet hoituivat ihan lähikaupasta. Lisukkeina toimivat turvalliset kurkkusalaatti, Hesen valkosipulisalaatinkastike sekä ketsuppi, ja tietysti uusien perunoiden kanssa margariini. Jälkkäriksi herkuteltiin mango-juustokakulla, jonka ohje löytyykin mun Instagramista!

Millä teidän juhannuspöydässä herkuteltiin?

4 kommenttia:

 1. Osaatko suositella jotain kivoja vegenakkeja/makkaroita? Mulle tarjottiin koulussa aina sellasta moskaa etten oo sen jälkeen uskaltanu vegemakkaroihin koskea :D Mut vois kokeilla nyt uusiks...

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bon Soyan / Bon Veganin (nimi vaihtui tässä jossain vaiheessa) nakit on tosi lihamaisia! Niissä on toistaiseksi vielä muovikuori joka kannattaa poistaa ennen valmistamista - monet on nimittäin erehtyneet syömään niitä kuorineen :D Paras paikka löytää näitä nakkeja on S-ketjun kaupat, siellä ne on lihanakkien vieressä vähän piilossa joten tarkkasilmäisyyttä tarvitaan!
   Nää Vegekaupan Real Jumbos-nakit oli kanssa tosi jees! Vähän ehkä chorichomaisia ja mausteisempia Bon Veganiin verrattuna. :)

   Poista
  2. Kiitos paljon, pitääpä testata noita! :)

   Poista
 2. Kuvissa näkyvä IChoc-suklaa on niin hyvää! :)

  VastaaPoista