26.8.2015

Onnea opiskelijabudjetilla #1

Oon jo hetken aikaa pohtinut pienen postaussarjan aloittamista opikelijabudjettiin liittyen - aiheina ruoka, DIY ja säästövinkit, sekä kaikki mikä teitä lukijoita mahdollisesti kiinnostais. Rohkeesti siis vaan heittämään ideaa kommenttilootaan! Aloitan simppelisti aivan perus säästövinkeillä, joita kaikkia ei ehkä tuu aina ajatelleeksikaan...Lue tarjouslehdet. Musta on tullut satakymmenprosenttinen tarjoushaukka yksin muuttamisen jälkeen - mun viikottaisiin rutiineihin kuuluu ainakin kerran selata läpi viikon ruokatarjoukset joko netistä tai postin mukana tulleista mainoksista. Joskus perustan viikon ruokalistan tarjousten perusteella, jotta säästöön jäisi mahdollisimman paljon.

Isommat pakkauskoot - halvempi hinta. Ehkä kaihdat kahdentoista kappaleen ruispalapussia ja valitset mieluummin sen kuuden kappaleen - teepä seuraavalla kerralla toisin päin. Tuskin syöt koko elämäsi aikana vain kuutta ruisleipää. Isommista pakkauksista osan voi pakastaa ja sulattaa tarpeen tullen - näin säästää sievoisen summan!

Mieti kymmenen kertaa. Uuden, täyshintaisen tavaran ostamiseen on mulla todella suuri kynnys. Pohdin ja jahkailen tuotteen ostoa miljoonasti, että tarvitsenko nyt varmasti - usein vastaus on lopulta ei. Jos uusia vaatteita todella kaipaa, kannattaa kiertää alerekit ja kirpparit. Upeita löytöjä on tarkkasilmäisille tarjolla myös edullisesti.

Hinta ei ruuassa kompensoidu laadun kanssa. Ja tämä on testattu asia. Valitse koriisi se parikymmentä senttiä halvempi maitotölkki tai euron halvempi keksipaketti huoletta, sillä yleensä samankaltaiset "halpistuotteet" tehdään jopa samoissa tehtaissa kuin laatutuotteina markkinoidut, puolet kalliimmat elintarvikkeet.Mitä ajatuksia postaus herätti? Onko aivan turhaa, itsestäänselvää pälätystä vai tuliko uutta asiaa? Palaute on tervetullutta, seuraavien episodien aiheet on teidän päätettävissä!

8 kommenttia:

 1. Kiva idea tää! Mistä noi pillit on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava kuulla että ajattelet noin! Tigeristä, saa myös mm. Clas Ohlsonilta :)

   Poista
 2. Ihan super hyvä idea toteuttaa tällänen postaus sarja :) listasit kyllä just sellasia asiota, mitä ei tuu kauheen useesti aateltua mutta mistä jokainen pitää paikkansa... mä oon kyllä silti edelleen maailman huonoin metsästään mitään ruokatarjouksia, pitäis skarpata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että tykkäät :) Hyvä ettei ollut ihan itsestäänselvyyksiä kaikki, sitä mä meinaan pelkäsin :D Haha, mä oon aivan koukussa ruokatarjousten selaamiseen, varo vaan ettet oo kohta samassa tilanteessa ;)

   Poista
 3. Tälläi postaussarja kelpaa mulle enemmänkun hyvin! :-)

  http://more-than-we.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva idea! 0otan innolla seuraavaa Onnea opiskelijabudjetilla-postausta. Sen aihe vois olla sisustaminen/diy... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo, luultavasti näin tuleekin olemaan :)

   Poista