29.8.2015

Rakas (ruoka)päiväkirja

Eräs lukija pyysi mua tekemään jonkunlaista postausta siitä, mitä mun päivän ruokavalioon kuuluu. Tässä postauksessa se nyt selviää! Pyrin syömään vegaanisesti niin paljon kuin mahdollista, mutta kun M on täällä, lisään ruokavalioon myös maitotuotteita ja kananmunaa vaihtelevasti kun tää mun miekkonen ei oikein välitä kasviperäisistä vaihtoehdoista. Tällä kertaa ruoat on perjantailta, joten epävegaanisia ainesosia löytyy kun M:n kanssa täällä mussutellaan!


Aamupalaksi oon alkanut syömään tuorepuuroa eli overnight oatseja. Tosi jees vaan napata jääkaapista valmis aamupala ilman kattiloiden ja mittojen kanssa touhuamista heti aamutuimaan. Tän vaihtoehdon helppous on itseasiassa ainoo asia miks syön aamupalaa - ennen jätin sen aina väliin.


Pieneksi herkuksi otan kouluun mukaan Alpron vaniljasoijajuoman. Juon sen jossain ruokatunnin kohdilla, kun muut on syömässä.


Äidin kanssa pidettiin kahvihetki, ja syötiin ruisleivät kasviksilla. Äiti tulee mun luona käymään tosi usein, ja aina syödään jotain pientä kahvin kanssa kun äidillä on koko ajan nälkä :D


Pastasta on tullut perusruoka-aine mun keittiössä - se on yllättävän monikäyttöistä! Tällä kertaa höystin pastan pippurilla, currylla ja kermalla sekä laitoin sekaan pilkotun paprikan. Kun mä olin ottanut oman annoksen, niin M ja äiti söi samaa pastaa, mutta kanasuikaleiden kanssa jotka sekotettiin pastan joukkoon.


Herkkuhetki kuuluu aina perjantaihin. Leivoin aivan sairaan hyvää mutakakkua! Jännää, että oon tehnyt tätä samalla ohjeella varmaan sata kertaa aikasemmin mutta nyt tästä tuli ihan eri luokan mutakakku - varmaan parasta ikinä. Vaikuttaakohan uuni niin paljon sitten makuunkin, sitä en tiedä. Mutakakun seurana oli tottakai Ingmanin mudcake - jätskiä :D


Mitä tykkäsit tästä postauksesta? Yllättikö joku, saitko vinkkejä tai kiinnostiko ylipäätänsä? Sana on vapaa. Ihanaa viikonlopun jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Mikset syö lounasta��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon tottunut syömään iltaa kohti enemmän joten varsinkaan aamupalan kanssa se ei vaan tuntuis hyvältä. Omaa kehoa pitää kuitenkin kuunnella myös ruokarytmin suhteen :)

      Poista