18.10.2015

Varaslähtö jouluun juustokakulla

En usko olevani ainoa, joka innostuu jo näin lokakuussa kauppoihin ilmestyvistä sesonkisuklaista ja -karkeista jouluisella teemalla sekä mausteilla. Luonnollisestihan kaikkea pitää maistaa ja kokeilla, hamstrata monta pussukkaa ja patukkaa kaappeihin siltä varalta että sesonki vilahtaakin yhtäkkiä ohi. Allekirjoittanut varastoi joulusuklaita vuosittain niin paljon, että vielä kesäkuussakin mussutellaan sitä ihanaa enkelipatukkaa tai piparkakkusuklaata.

Tänä vuonna uutuutena tullut Fazerin Winter Edition-maitosuklaa oli ihastusta ensi maistamalla. Jouluisia mausteita, hieman kuivattua karpaloa sekä rouhittua mantelia tutussa maitosuklaassa - mikäpä olisikaan tätä parempi kombo löytämään tiensä mun leivonnaisia tai herkkuhetkiä kruunaamaan, vieläpä ensimmäistä uunijuustokakku -kokeilua ajatellen. Tämän leivoksen jälkeen en enää tiedä, onko tämä täydellinen suklaa parempaa levystä lohkaistuna vaiko kakkuviipaleena lautasella!




JOULUINEN SUKLAAJUUSTOKAKKU

pohja;
100g voita tai margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

täyte;
500g maustamatonta tuorejuustoa
1dl maitoa
150g maitosuklaata (Fazer Winter edition almond&cranberries)
3 kananmunaa
1dl sokeria
0,5tl kardemummaa
0,5tl kanelia
1t vaniljasokeria


Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalevyn suojaksi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Valmista ensin pohja; vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää vehnäjauho sekä siihen sekoitettu leivinjauhe, sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Sekoita täytteen tuorejuusto sekä maito.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää vaahtoon myös kardemumma, kaneli sekä vaniljasokeri. Yhdistä tuorejuusto-maitoseoksen kanssa varovasti käännellen, niin ettei vaahto laske.

Sulata suklaa ja anna hieman jäähtyä. Kaada puolet täytteestä vuokaan, ja sekoita jäljelle jääneeseen täytteeseen suklaasula. Lisää lopputäyte vuokaan ja sekoita hieman kerroksia toistensa päälle haarukalla saadaksesi kauniin marmoripinnan.

Paista kakkua uunin alatasolla noin tunti. Tarjoile kylmänä, mielellään vasta seuraavana päivänä.

15 kommenttia:

  1. oh my! näyttää niin hyvältä, täytyy varmaan itekin kokeilla tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen todella, tää ainakin uppos meidän porukalla todella nopeaan!

      Poista
  2. Huhh onpa herkullisen näkönen!

    VastaaPoista
  3. Apuaa miten herkulliselta näyttää!

    VastaaPoista
  4. Oijoi! Niiin hyvän näköinen :) Pitää kokeilla heti seuraavaks!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla että ohje menee testiin! :)

      Poista
  5. Naaam. Näyttää kyllä niin hyvältä!

    VastaaPoista
  6. Makusuklaat ja juustokakku? Tämä on viimeistään joulukuun must-try!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa! Mulle saa tulla raportoimaan lopputuloksesta ;-)

      Poista
  7. Mmmm tota joulusuklaata onkin tarkoitus ollu testaa, oon nähnyt siitä jopa unta jo XD Mutta siis aivan mahtava resepti, kiitos tästä! Menee kokeiluun (Y)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha tuo unen näkeminen on todellakin merkki siitä että sitä on kokeiltava ;-) Kiva kuulla!

      Poista
  8. Aivan ihanan näköinen kakku. Itse en kovasti syö leivonnaisia, mutta joskus vaan tekee mieli jotain oikein hyvää kakkua tai vaikka piirakkaa. Olen tässä miettinyt mitä kakkua tekisi, kun on tällä viikolla synttärit ja tämä kyllä vaikuttaa tosi hyvältä.

    Tuo joulusuklaa on minusta hyvää eikä liian makeeta jouluisten mausteiden ansiosta.

    VastaaPoista