17.4.2016

PINAATTIKEITTO JA SOIJAROUHEPASTEIJAT

Jokunen viikko taaksepäin mulla oli järjetön himo keittoruokiin, erityisesti pinaattikeittoon. Päätettiinpä sitten M'n kanssa, että tartutaan härkää sarvista ja valmistetan elämämme ensimmäinen alusta loppuun itse tehty pinaattikeitto ihanien ja supernopeiden pasteijoiden kera, kun takana oli väsyttävä päivä eikä monimutkaisempaa ateriaa jaksanut valmistaa. Juuri tällaiset nopeat, maistuvat ja helpot perusruoat ovat niitä, joista me molemmat tykätään!

4


PINAATTIKEITTO:

30 g maidotonta margariinia
¾ dl vehnäjauhoja
1 litra makeuttamatonta kasvimaitoa
150 g pakastepinaattia
valkopippuria ja suolaa

Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon jauhot hyvin sekoittaen. Varo ettei jauho ruskistu liikaa tai pala. Kaada maitoa osissa ja väleissä sekoittaen, jotta rasva-jauhoseos liukenee siihen. Lisää pakastepinaatti ja oman maun mukaan pippuria sekä suolaa, ja kiehauta vielä keitto ennen tarjoilua.




SOIJAROUHEPASTEIJAT:

8 kpl valmiita lehtitaikinalevyjä
1 punainen paprika
reilu loraus öljyä
n. 2 dl kuivaa soijarouhetta
1-1½ dl vettä
suolaa, pippuria ja (savu)paprikajauhetta

Kuumenna pannu ja lorauta siihen öljyä. Kaada pannuun soijarouhe sekä mausteet, ja sekoita joukkoon vesi sekä pieneksi silputtu paprika. Anna soijarouheen kiehua kunnes vesi on täysin imeytynyt siihen, ja kaada joukkoon lisää vettä mikäli soijarouhe vaikuttaa kuivalta.
Puolita lehtitaikinalevyt niin, että saat 16 neliönmutoista taikinanpalaa. Lusikoi täytettä jokaisen palan päälle ja taita pasteijat kolmioiksi. Painele reunat haarukalla kiinni, jotteivät pasteijat aukeile uunissa. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, ja tarjoile lämpimänä pinaattikeiton kanssa.

4 kommenttia:

  1. Ihana tuoksu tuli uunista kun avasin ..O.O Nyt pitää vaan ootella ,että pasteijat jäähtyy...^▽^

    VastaaPoista
  2. Soijarouhepasteijat kuulostaa täydellisiltä! Pitäs testailla ^_^ Pinaattikeittoo oon tähän asti ostanut vaan valmiina :D

    VastaaPoista
  3. Näyttääpäs hyvältä!

    VastaaPoista
  4. Ihanan simppeli ohje pasteijoille! Ei ainakaan voi valittaa ettei ole aikaa tai aineksia tehdä kun kaikki lehtitaikinaa lukuunottamatta löytyy aina kotoa :) Nuo maistuvat varmasti todella hyvälle pinaattikeiton kanssa :) Ja kunhan nokkosia alkaa löytymään pitää taas tehdä nokkoskeittoa, sekin on todella hyvää!

    VastaaPoista