Kauppareissulta ei tarttunut mukaan mitään makeaa, eikä lähi-Siwa tarjoa kovin laajaa valikoimaa puhuttaessa vegaanisista valmisherkuista. Makeanhimoissani nappasin lähikaupassa vieraillessani mukaan tummasuklaalevyn, josta päätin kehitellä jotakin leivonnaisen muodossa. Pienen pähkäilyn tuloksena päädyin aina niin hyviin kekseihin, joiden reseptin improvisoin jo ulkoa muistamieni reseptien pohjalta soveltaen niitä kaapista löytyvien ainesten perusteella omanlaisekseni. Vahingossa taisinkin juuri valmistaa parhaimman makuiset itseleipomani keksit ikinä!
SUKLAAHIPPUKEKSIT (n. 15 reilun kokoista keksiä):
1,5 dl öljyä
2,5 dl sokeria
1 dl siirappia
1 dl kahvia (tai kasvimaitoa)
5½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 dl kaurahiutaleita
n. 150 g valitsemaasi maidotonta suklaata
Sekoita nesteet ja sokeri keskenään. Lisää seokseen toisiinsa yhdistetyt kuivat aineet (lukuunottamatta suklaata) ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kääntele joukkoon rouhittu suklaa. Pyörittele taikinasta palloja pellille ja litistä ne vajaan sentin paksuisiksi kiekoiksi. Paista keksejä 175 asteessa noin 13 minuuttia ja anna jäähtyä.
ohhh nam! tässä oon miettinyt jo jonkin aikaa, että mitä leipoisin vapuksi kasvispiirakan lisäksi ja nää kuulostaa ja näyttää niin hyviltä, että taidampa leipoa näitä sitten hih!
VastaaPoistaNam, näyttää herkuilta!
VastaaPoistaNammm, kuulostaa ja näyttää todella herkullisilta!
VastaaPoista♥ Vilhelmiina Lyydia
http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi
Hei, tykkäsin blogistasi kovasti, ja haluaisin esitellä sen mielenkiintoisten blogien postauksessa :)
VastaaPoista( Olit linkannut blogisi Linkkaa blogisi postaukseen )
Lähettäisitkö 4 omasta mielestäsi parasta/parhaiten blogiasi kuvaavaa kuvaa sähköpostiini: jenna.marjaana.s@gmail.com